Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Even proeven hoe dat is.

| 1 reactie

Posted from Navajo Dam, New Mexico, United States.

Ruim 300 mooie rotsformaties, genoemd in een brochure, brengen ons naar de Caballo Canyon. Geen bewegwijzering. Visitors Center waarschuwde: Let goed op waar je vandaan kwam, anders vind je de weg niet terug. In de folder word je “geholpen”doordat er wordt aangeduid dat je na zoveel mile rechts of links de zandweg op moet. Onze auto geeft km aan, dus we slaan aan het omrekenen.Honderden waardeloze zandpaadjes, dus tja, het wordt nu al een beetje een raadsel welk weggetje we in moeten rijden. Aangezien het ook nog vrijdag de 13 de is, besluiten we geen risico te lopen om een paar stenen te zien en te genieten van datgene wat we van de weg af kunnen bekijken.Geen beproevingen dus.

 

Verderop ligt het Navajo Lake State Park. Langs de hele weg zijn overal ingangen naar recreatie gebieden van dit gigantische state park. We weten dat er overal openbare toiletten zijn, dus gaan we via een redelijke dirtroad naar de Cottonwood Campground. De cottonwood bomen zijn inmiddels ook in de herfstkleuren.

De weg slingert langs de San Juan River en we zien overal vissers, die naar zalm of forel vissen. Maar als we dan over de Navajo Dam rijden zijn we stomverbaasd. Het staat hier helemaal vol, lijkt wel de Kalverstraat, met vissers. Het blijkt dat het seizoen voor (uitgezette) zalm vissen net is begonnen.

    

 

Het is ook zo bijzonder dat je dan in zo’n enorm meer in the middle of nowhere een complete jachthaven ziet met heel veel houseboots. We gaan ook bij de officiële ingang het State Park in. De ranger zegt ons dat we gewoon even zo erdoor kunnen rijden. Maar al gauw hebben we het gevoel dat we hier behalve “vissen” niet veel te zoeken hebben. En dat je vooral op tijd weg moet zijn bij de rivier!

In dit gebied zijn onvoorstelbaar veel gasbronnen, zo’n 50.000 en palen waar de leidingen liggen.

 

Nog een stukje door op de weg naar Ignacio gaan we hoog, met een schitterend uitzicht even lunchen. Beneden bij de rivier stikt het van de kleine vliegjes. Hier zien we ineens deze , we denken een sage plant, in bloei.

Op de weg naar huis stoppen we bij deze wijngaard. Overigens de enige hier.

Een leuke enthousiaste vrouw, opgegroeid in Wisconsin en New York, vertelt ons dat ze hier met haar schoonouders dit bedrijf runt. Naast de wijngaard kun je hier ook komen campen. Een kleine wijngaard, maar ze kopen ook druiven in (alleen uit New Mexico) en maken daar de wijn van.

Nadat we hebben gekletst, rondgewandeld en geproefd, gaat er een heerlijke Merlot mee naar huis. Met een etiket dat duidelijk de plek aangeeft waar de wijn vandaan komt.

Eén reactie

  1. Weer total anders dit landschap, prachtig zeker door de herfst kleuren. Mooi weer om bijzondere foto’s te maken en dat lukt je goed met je nieuwe camera. De uitgestrektheid van het land is goed te zien en dan die verlaten plekken met bootjes en wijntjes. Je moet er maar tegenaan lopen. Veel plezier weer.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.