Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Angels Peak is een Pico Bello!

| 1 reactie

Posted from New Mexico, United States.

We komen aan in Bloomfield, New Mexico op een super kleine, keurige campground, Angels Peak RV Park. Het kantoor is dicht, niemand te zien. Dus we koppelen de auto af, kiezen een plekje en koppelen elektriciteit aan.

Vanaf het terras, voor gasten aangelegd, heb je een schitterend uitzicht en zie je Angels Peak, de berg, liggen.

Na een poosje, nog niemand, dan besluiten we hen te bellen. OK, ze zijn op een andere campground die ook van hen is en komen pas eind van de middag. Gaan we hier een week blijven? Ja, na het bezoek aan het visitors center in Farmington weten we het zeker. Er is hier zoveel te zien.

We beginnen vandaag bij de Salmon Ruins. Wim en ik zijn beiden geen ruïne mensen, maar dit willen we toch wel zien. En het is indrukwekkend. Dit is ook weer een gebied waar zoveel bewaard is gebleven van de oude Indianen Tribes. Deze ruïnes zijn van de Chaco stam, die hier rond het jaar 1000 hebben gewoond.

Er is ook van alles van de homestead (eind 1800) gebouwd door George Salmon bewaard gebleven.

En dan willen en gaan we naar Angels PeakWe rijden zeker 20 mile naar het zuiden en gaan dan een dirt road op. Je bent moederziel alleen met z’n tweeën. Je weet echt niet wat je meemaakt. We denken, we rijden gewoon naar die piek, maar komen aan de rand van een prachtige canyon.

Ongelofelijk, wat een stuk natuur! Vergelijkbaar met de Badlands in South Dakota. Je rijdt langs de canyon met schitterende uitzichten.

Die kleuren! Castle Rock.

We rijden zover als we kunnen naar Angels Peak en ja, aan het eind van die weg is zelfs een campground in the middle of nowhere.

 

 

Op de Cliffs Rest Area genieten we van het spectaculaire uitzicht en van een glas Coca Cola. Moet ik ook weer eens op de foto? Als je haar maar goed zit. (op het ogenblik is daar geen land mee te bezeilen, maar hoe belangrijk is dat?).

In de twee uur op deze wasbord road komen we slechts drie andere auto’s tegen.

Terug naar huis via Bloomfield, een stadje van niks.

Weer thuis genieten we nog heerlijk op het terras van Angels Peak op afstand.

Eén reactie

  1. En zo kom je altijd weer in een gebied vol verrassingen, dat is zeker in Amerka zo. Bijzonder hoor 1 zo’n piek ergens in het landschap, vast een oude vulkaan.
    Wat is dat toch vrouwen en hun haar?? Liefs

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.