Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Tour of the Carvings bij Vallecito Lake

| 2 reacties

Posted from Silverton, Colorado, United States.

Als we naar het Vallecito Lake rijden worden we verrast door een kudde schapen.  A couple of thousand heads, only twice per year, was het bericht van de herder.

Kennelijk vandaag een soort dierendag.

We gaan eerst naar de Vallecito Dam. Met een spil naar de Pinos River.

Leuke uitdrukking: See N Say

De Tour of the Carvings  is ontstaan als eerbetoon aan de brandweerlieden en om het toerisme in de Vallecito Valley te herstellen na de enorme brand in 2002. Men heeft door lokale houtbewerkers deze “carvings”laten maken.

De Missionary Ridge Fire (2002) heeft grote schade aangericht. Ik vind deze vimeo ,die wel goed laat zien hoe de brand wordt aangepakt, maar die muziek erachter, like my fire, vreemd. Zeker 4000 brandweerlieden, 18 helicopters en 10 “slurry bombers” zijn daar 3 weken aan het werk geweest.

Dit is het beeld. Zwarte staken maar de aspen groeien ook alweer.

Overigens is dit hele gebied “free-land” “open range” dus de boeren uit Bayfield brengen met veetransportwagens hun koeien hierheen om te grazen. Overal koeien en kalveren langs de weg.

En vangen ze dan weer op in een “corral”. En dat levert ons deze cowboy plaatjes op tijdens onze lunch!

  

 

Mocht je interesse hebben, kijk dan eens op deze site van Wyoming voor een vakantie.

Even” wachten op de zon! Wim heeft geduld, echt waar!

En als we dan ruim drie uur later terug rijden, zeggen we, laten we kijken of we die schapen nog ergens in het grasland zien.

 

Tot onze verbazing lopen ze nog steeds op de weg en de herder vertelt ons dat ze nog zeker 15 km voor de boeg hebben.

2 reacties

  1. Wat een prachtig eerbetoon aan alle brandweerlieden die zich steeds weer inzetten om huizen en natuur te beschermen tegen het nooit aflatende vuur van de gras- en bosbranden.
    Het was me het vee dagje wel he. Mooie plaatjes weer Puk.

  2. Wat gaaf, al die schapen. En wat moeten die een eind lopen. Ongelooflijk. Lopen ze dan uiteindelijk niet in het donker? Dat is toch bloedlink op die wegen?
    En dan ook nog allemaal hertjes/reeën. Mazzelaars! We kwamen 5 jaar geleden niet verder dan 3 reeën (op grote afstand) en een serie doodgereden herten langs de kant van de weg.
    En schitterende beelden ter herinnering aan die brand. Knap hoor, als je dat zo kunt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.