Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Ontbijt in de Grand Canyon!

| 2 reacties

Posted from North Rim, Arizona, United States.

Vijf jaar geleden waren we het laatst in de Grand Canyon met Elisabeth. Voor ons is het nu de derde keer en het is telkens weer spectaculair.

Laten we vroeg gaan, want overal wordt gewaarschuwd dat het tegenwoordig zo ontzettend druk is in de Grand Canyon. Dus om 7.15 uur op weg. We gaan naar de achterste parkeerplaats bij het Backcountry Information Center en vinden daar een parkeerplaats. We lopen naar de Rim.

Om 9 uur zitten we te ontbijten in de Grand Canyon!! Fantastisch met dit vroege licht.

En dan lopen langs de Rim. Schitterend, zo wil je wel oefenen voor de 4 Daagse.

De prachtige ingetogen kleuren, de geologische feiten, het is weer een aaneenschakeling van ervaringen in dit stuk overweldigende natuur. Om echt mooie foto’s hier te maken, zou ik toch eerst een cursus moeten volgen.

    2 x de Lesser Goldfinch

En ja, natuurlijk, stom, dan is ineens de batterij van de Nikon leeg. Jammer. We hebben nog geen tweede batterij, dus verder met de smartphone, die niet de mooiste kleuren geeft, maar ja, het is niet anders.

We lopen de hele rim tot het Geology Museum. Daar besluiten we om terug te lopen naar de auto. Inmiddels is het bijna 12 uur. Dan zetten we de auto bij het Geology Museum en willen het laatste stuk rim lopen naar Mather Point. Maar onderweg struikelt Wim, gelukkig niets gebroken maar wel beschadigd. Dus we gaan even terug naar de auto.

We zijn elke keer weer verbaasd over het idiote gedrag van mensen. Ze gaan (met de baby in de armen) buiten de paden op de meest enge randjes zitten voor die ene spectaculaire foto. Doodeng en onverantwoord. Per jaar vallen er 12 mensen naar beneden.

We parkeren nog 1 x bij het Visitor Center en lopen daar vandaan naar Mather Point.

Wat is dit een bijzondere plek op aarde. Onvoorstelbaar mooi.

Ook vandaag weer harde wind. Teveel om morgen met het motor home door te rijden, dus boeken we de komende twee dagen hier bij. De voorspelling is dat de storm zaterdag weer zal gaan liggen.

Het spoor is 15 meter achter onze slaapkamer. Minimaal 2 x per nacht en 2 x per dag komen er mega lange treinen voorbij, natuurlijk met het beroemde bijbehorende geluid.

2 reacties

  1. Hoe zo, een cursus volgen. Je maakt al schitterende foto’s. Dit roept veel super leuke herinneringen op aan een fantastische trip met jullie!

  2. Je maakt prachtige foto’s Puk met je nieuwe camera en ze zijn mooi scherp zelfs door het voorruit heen. Ik denk ook wel eens aan een cursus maar volgens mij gaat het spontane van het ‘plaatjes schieten’ er dan af. Lijkt me geweldig om zo aan de rand van de grote canyon te zitten. Wat voel je je dan klein he.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.