Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

“On the road again”

| 3 reacties

Posted from Fort Mohave, Arizona, United States.

Mario is geweest. Er moet een nieuwe stair-kit (motor en zender voor de trap bij de voordeur) besteld worden. Aangezien wij woensdag vertrekken, wordt er afgesproken, dat dit allemaal gemonteerd gaat worden, als we weer terug zijn in deze omgeving eind december. Maar springen uit het motor home is niet nodig, we hebben een trapje aan een touwtje! Zo handig! Kunnen we het zo naar binnen hijsen.

102_3891 102_3862

We rijden weg uit Desert Hot Springs en gaan aan de noordkant langs Joshua Tree National Park. Voorbij 29 Palms slaan we af naar het noorden en rijden 3 uur door een gebied waar niets anders is dan winning van mineralen. Hier ligt een enorm meer, het Bristol Lake, dat praktisch helemaal droog is. (Elies, weet je nog, wij reden deze weg andersom).

102_3867 102_3868 102_3870 102_3872 102_3873 102_3877

Bij Amboy ga je dan de Route 66 op naar het oosten. Een schitterende route. En zo komen we in Fort Mojave. Het is hier een uurtje later en we hebben dus weer iets langer licht.

102_3884

We zetten het huis neer en als we even buiten zitten komt onze buurman Rick aanlopen. Hij had gezien dat Wim naar onze elektriciteitskabel van de trekvoorziening keek. Die is beschadigd bij het ongeluk in mei, maar dat was ons nog niet eerder opgevallen. En zo spontaan, gelijk, “we can fix this”. Hij haalt allerlei tape en komt direct die kabel repareren. Zijn vrouw Sheila komt erbij. Prachtig, ze hadden al van alles gezien.

they are from Montana”

she talks to him at the back”

they take off theire shoes as they go in the house”

Klep, klep, klep, vreselijk aardige mensen. En dan: “morgen kom ik jullie kersentaart brengen voor Thanksgivingday” “we want to share”

Vannacht steekt de wind weer op. Nu schijnt de zon maar je waait uit je hemd. Dus kijken wij binnen,heel Amerikaans, naar de Thanksgiving Parade van Macy’s in New York. Onvoorstelbaar wat daar allemaal voorbij komt. Mega groot, mega veel, mega Amerikaans.

102_3887 102_3889 102_3890 102_3893

Even naar de Walmart voor nieuwe ruitenwissers voor het motor home. Er zijn heel veel winkels vandaag dicht vanwege Thanksgiving, ongekend in dit land. Bij de Walmart staan allemaal spullen ingepakt in dozen, klaar voor de verkoop om 6 uur vanmiddag. Dan begint de mega koopjes toestand van “Black Friday”.

Maar natuurlijk gaan we ook even naar de Colorado River. Prachtig, het Bullhead City Rotary Park heeft heel veel parkeerruimte, een boat launch, een plek om te skateboarden en andere sportvelden. Maar ook overal van die prima overdekte plekjes om te picknicken.

102_3897 102_3899

102_3906 102_3901

Op de campground is een tuin aangelegd met cactussen. Dat is kennelijk ook de plek van deze roadrunner.

We staan hier een weekje en bekijken dan of we nog iets noordelijker gaan.

3 reacties

  1. Veel plezier en vooral safe travels wij gaan langzaam aan NL denken. ….

  2. Van daar uit naar de prachtige Valley of Fire? Benieuwd hoe jullie dit park beleven.
    Liefs en we spreken elkaar later.

  3. Goede oplossing dat opstapje en weer een mooie rit naar een bijzondere plek en lieve mensen. Geniet van alles en van het mooie weer. Hier regent het. Liefs

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.