Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Thuiskomst

| 4 reacties

Posted from The Hague, South Holland, Netherlands.

We komen vrijdagochtend bij de dealer. Normaal hebben we zeker 1 ½ uur nodig om het motor home en Jeep klaar te maken voor opstal. Dus hebben we Enterprise autoverhuur gevraagd ons om 1 uur op te halen. We rijden het parkeerterrein van de dealer op en Richard komt gelijk aanlopen. Wim vraagt waar we het motor home moeten neerzetten. Laat maar hier staan, met de sleutels erin, wij zetten hem straks binnen! En aan elektriciteit. Dus we hoeven helemaal niets te doen, geen bandenhoezen, geen bakken met water in het huis zodat de droogte niet toeslaat enz. Zelfs geen ramen en blinds dicht, want als hij binnen staat, laten ze ramen open. Terwijl wij onze spullen verzamelen heeft Richard de Jeep al weggezet en de accu losgekoppeld. Fantastisch!

33. Thuiskomst 2 juli 2016 001 33. Thuiskomst 2 juli 2016 002

Het enige dat tot nu toe jammer is, is dat Enterprise met een ophaalschema zit en ons niet eerder kan ophalen, dus we wachten gewoon tot 1 uur. Bij Enterprise vraagt de vrouw die ons helpt: “Do you want to be upgrated?”. Wij Nederlanders denken dan gelijk dat je meer moet betalen, maar nee, gewoon omdat er betere auto’s beschikbaar zijn. Dus krijgen we mijn “bijna” droom, een truck! Eigenlijk wil ik een rode Ford, maar dit is ook al erg leuk en comfortabel. Koffers in de achterbak en we gaan.

33. Thuiskomst 2 juli 2016 009 33. Thuiskomst 2 juli 2016 011

We rijden de Ortega Highway naar de kust. Het is vrijdag (het weekend voor de 4 Juli feestdag) en natuurlijk mega druk op de Pacific Coastal Highway 1 naar het noorden. En al gauw hebben we door dat we niets moeten willen behalve rustig door sukkelen zodat we nog enigszins voor donker bij het “hotel” zijn.

33. Thuiskomst 2 juli 2016 005 33. Thuiskomst 2 juli 2016 007

Het “hotel” blijkt een motel te zijn, maar ja. We willen niet meer in de auto om te gaan eten en bekijken het menu van El Pollo Loco en besluiten dan naar de Chinees te gaan, die dus ook eigenlijk niet geweldig was.

Zaterdag gaan we op tijd de auto inleveren en Enterprise brengt ons naar LAX airport. Daar blijkt dat onze vlucht is gecanceld. We worden in een rij gezet en wachten af. Goed dat we zo vroeg zijn, want er moeten ruim 300 mensen worden overgeboekt. Wij krijgen een Lufthansa vlucht  naar Frankfurt en dan door naar Amsterdam. We zijn allang blij dat we niet nog een nacht hotel hier moeten pakken. We vliegen voor het eerst met een Airbus 380. We hebben wel plaatsen naast elkaar, maar midden in een rijtje van 4. Daar wil je eigenlijk echt niet zitten, maar ja. Het is wel fantastisch dat je op je eigen beeldscherm via drie camera’s (1 op de neus, 1 op de staart, en 1 naar beneden  gericht) de start, vlucht en landing kunt volgen. Schitterend.

En dan, niets meer te jammeren! Marieke en Arnold halen ons af. We gaan even naar hun huis en daar wordt ik vreselijk verrast. Een verjaardagscadeau! Mijn oude Windows XP wordt vervangen door een gloednieuwe prachtige HP met Windows 10. En…….met een mat scherm! Zo ontzettend lief.

33. Thuiskomst 2 juli 2016 012

Marieke en Arnold bieden aan om ons verder vandaag te rijden, dus gaan we met zijn vieren naar Den Haag. Koffers thuis eruit, even thuiskomen en dan Indisch eten halen en naar Judith en Maarten in hun nieuwe huis in Oegstgeest. Een vreselijk leuk, gezellig, licht huis waar het geluk van alle vier af straalt. We hebben het mooie weer meegenomen dus we kunnen lekker buiten eten met elkaar. Als Marieke en Arnold ons weer thuis hebben gebracht duurt het niet lang voordat wij het bed in duiken. We zijn inmiddels meer dan 32 uur wakker geweest.

Wat een bijzondere reis is dit weer geweest. Met de spanning over mijn gezondheid, vreselijke leuke weken met Elly en Jan en daarna onze “crash” met alle rompslomp daarvan en dan toch “maar” twee maanden hebben, waardoor je al meer geprogrammeerd reist. Maar alles bij elkaar is het weer een heerlijke ervaring geweest.

En met zo’n onwijs lief en hartelijk, verwende thuiskomst!

Dit mailtje kregen we die vrijdag in het hotel. En ik maar proberen te bedenken, maar dit bedenk je niet!

We bedachten ons tot onze schrik dat we alleen maar gezongen hebben voor je verjaardag. Helemaal geen kado, geen surprise diner…. Dat kan toch eigenlijk niet!

Maar ja wat geef je iemand die alles al heeft? Alles? Nou bijna alles dan! Toen wisten we het! Er is iets dat je al hebt, maar toch niet helemaal. Althans we vinden allemaal al een tijdje dat het niet helemaal meer voldoet. Kortom als je hier bent hebben we een kado voor je!

Als dat geen reden is om thuis te komen, dan weten wij het ook niet meer.

Wij ook niet!

4 reacties

 1. Ook de laatste 2 dagen in Amerika, de vlucht en thuiskomst, allemaal bijzonder en eigenlijk niet zoals gepland. Maar jullie zijn er in de Jaren in getraind om de dingen te nemen zoals ze zijn en te genieten van alles wat op je af komt. Fijn weer je kinderen en vrienden zien is ook heerlijk.
  Jan en Elly

 2. Fijn dat jullie er weer zijn. Inmiddels ook helemaal “geland”? Zoveel gebeurtenissen in zo’n korte tijd in een toch wel bijzondere reis en dan zo’n welkom door de kinderen doet meer dan je kunt bedenken. Wij bellen na het weekend. Liefs van ons.

 3. Lekker genieten van het Haagse..ennuh wat jullie allemaal weer meemaken, dat kun je toch niet bedenken 😈😈

 4. Even snel plaatjes gekeken —-> jaloers !!!

  Wat weer een prachtige reis, schitterende foto´s
  Dat doen jullie goed !! Volop genieten van het leven.
  Groetjes!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.