Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

46 graden! En we smelten niet! Wel bijna.

| 2 reacties

Posted from Menifee, California, United States.

Ter geruststelling:  De branden zijn momenteel ten noorden van Los Angelos en wij zijn zuid-oost van LA. Dus ver genoeg weg, we hebben ook geen smog hier.

Het is wel extreem warm. 46 graden in de schaduw. Omdat we in de ochtend even naar de dealer zijn gereden en dan de airco niet laten aanstaan (zoals de meeste Amerikanen wel doen) hebben we als we terugkomen moeite om de temperatuur in het motor home te laten zakken. We staan op 30 ampère (er was geen site meer met 50 Amp) en daardoor schakelt de tweede airco regelmatig uit omdat ze te hard moeten werken. Het is eigenlijk gewoon te heet. Maar we klagen niet. We zitten gewoon heerlijk te lezen en zijn gewoon lekker een dagje thuis. We hebben goed internet dus we kunnen van alles uitzoeken en regelen.

Hilde en Frank hebben een hele lijst gemaakt van alle mogelijke storage hier in de buurt. Dus zijn we al langs twee opties gereden om te zien of we daar onze voertuigen gaan achterlaten.

Vanmorgen hebben we een afspraak met de dealer om te overleggen over de laatste reparaties. De hele trap moet worden vervangen. Die is inmiddels besteld bij de fabriek van Fleetwood. Maar het beschadigde gedeelte van de achterkant is niet meer leverbaar. Dus moet dat speciaal gemaakt worden en dat kost tijd. Vervolgens heeft de dealer het motor home dan drie dagen nodig om te kunnen monteren en spuiten.

foto's achterkant MH 001 29. Menifee 21 juni 2016 003

In gesprek met hen, vraagt Wim of het mogelijk is het motor home 1 juli bij hen achter te laten, zodat alle reparaties zijn gedaan als we half oktober terug komen. Hij overlegt met zijn baas en krijgt een positief antwoord. OK, dus reparatie geregeld en storage geregeld.

Als we het terrein afrijden bedenken we ons dat we de Jeep ook ergens moeten achter laten. Dus gaan we terug en vragen of dat een probleem is. Helemaal niet, die mag ook gewoon daar achter blijven op hun afgesloten en 24 uur bewaakte terrein. Super.

Dan gaan we maar even door met regelen. Dus bij Enterprise geregeld dat we bij de dealer worden opgehaald op 1 juli met een “one way” huurauto waarmee we naar Los Angelos kunnen gaan.

Als dan ook nog de nieuwe banden voor de Jeep zijn aangekomen bij American Tire en die er morgen worden opgezet, zijn we helemaal klaar met regelen.

Inmiddels is de temperatuur 15 graden gezakt. Heerlijk 31 graden, dan kun je gewoon lekker buiten zitten en lezen.

We zijn echt weer in het zuiden en genieten van de palmbomen. De campground ligt op de hoek van de Holland Road (al weten de meeste Amerikanen niet waar Nederland ligt).

29. Menifee 21 juni 2016 008 29. Menifee 21 juni 2016 005

Op deze campground zijn verschillende vijvers en slootjes. Het water is helemaal onnatuurlijk groen. Wim en ik dachten dat ze er iets in hebben gedaan tegen de muggen. Maar nee. Ze gooien er iets in dat ervoor zorgt dat de zonnestralen niet doordringen ter bescherming van de vissen. Blijkbaar kan deze Egret de vis nog wel zien!

29. Menifee 21 juni 2016 011 Kopie van 29. Menifee 21 juni 2016 012

2 reacties

  1. Dat noem ik nog eens mazzel hebben met de storage. Zo komt uiteindelijk alles goed maar dat wisten jullie al.

    Het aftellen begint nu wel een beetje denk ik maar heerlijk dat dit tot oktober helemaal voor elkaar is.

    Geniet lekker en hopelijk houden jullie het vol met de hitte.

  2. Gelukkig eind goed al goed. Storage geregeld, temperatuur gezakt, geen last van de branden! dus nu gewoon nog even lekker genieten. Ennuh nog leuker – half oktober weer terug….
    Groetjes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.