Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Gestrand in Yakima

| Geen reacties

Posted from Yakima, Washington, United States.

We zijn vanmorgen achter elkaar aan naar Yakima gereden. Marty had de trekhaak goed vast gezet aan het chassis met banden. We hebben een prima adres Larry Butler, prettige kerels. Ze duiken gelijk met een telefoon onder het motor home om foto’s te maken. Ze zijn ontsteld over de wijze waarop die trekhaak was gemonteerd. Ze kunnen het oplossen, ze maken het vast aan het chassis. Zij hebben ook een nieuwe Blue Ox.

Ze hebben 3 dagen nodig voor deze reparatie. Dus dat wordt koffertje pakken en een slaapplaats zoeken.

Maar het wachten is nu eerst op de schade expert, die komt in a couple of days…..Dus staan we nu op een campground in Yakima en wachten rustig af. En….dat maakt dat we eindelijk die mooie kleine Man in the Maze, die Jan voor ons heeft gemaakt, een plekje geven in het motor home.

13. gestrand in Yakima 002 12. man in the maze 002

Gisteren hebben we de Jeep naar de Body Shop gebracht. De Jeep heeft 1900 dollar schade. Die kan ook hier worden gerepareerd. Dat duurt 4 dagen, maar we krijgen deze goede vervangende auto. We zitten hier wel even vast in dit stadje.

We zijn gelijk op jacht gegaan naar een hotelkamer. Dat viel niet mee. Het is Memorial Day Weekend en alles zit vol. Of je betaalt 200 dollar per nacht en dat dekt de verzekering niet.

Het is knap waardeloos maar we blijven er vrolijk onder. Als je niets doet, maak je ook niets mee, zei Wim van de week tegen Maarten,  dat hebben we dan maar even als motto. De zon schijnt en het is 24 graden.

Vanmorgen allerlei spullen inpakken en met het motor home naar de garage. Daar kwam de expert. En nu zijn we dus inmiddels ook zonder huis. De trap achterop het motor home en een stuk van de achterbumper moeten worden besteld bij Fleetwood en dat duurt twee weken. Dat gaan we  niet doen. We kunnen het bestellen en bij een dealer in California laten afleveren. Die kunnen het dan monteren als we daar zijn eind juni.

En we hebben uiteindelijk een motel gevonden. Prima kamer. En na een paar uur aandringen bij de eigenares hebben we zelfs een werkende wifi. We hebben ons hier voor een week geïnstalleerd. Want beide voertuigen zijn volgens zeggen volgende week woensdag klaar. Dat het zo lang duurt komt ook door het Memorial Day Weekend, niets aan te doen.

13. gestrand in Yakima 005 13. gestrand in Yakima 003 13. gestrand in Yakima 004 13. gestrand in Yakima 006

Er is voor ons nog genoeg te ontdekken hier in de omgeving,  dat gaan we gewoon doen! En er is hier, tot ons grote geluk, een Panda. Daar halen we heerlijk nasi en bami met chicken Terryaki, waarschijnlijk 6 dagen lang.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.