Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

En de dag begon zo leuk……

| 1 reactie

Posted from Sunnyside, Washington, United States.

We rijden weg van de campground. Even nog niet aangehaakt, omdat we gisteren hadden gezien dat het gemakkelijker zou zijn met tanken. Zo, het motor home heeft de buik weer vol. Langs de weg kunnen we aanhaken. Een politieagent komt langszij met de auto, hebben we iets fout gedaan? Nee, gewoon om te vertellen dat we een mooi motor home hebben. Wim staat een poosje met hem te kletsen. Dan haken we de auto aan. Als we bijna klaar zijn voor vertrek, komt dezelfde politieagent terug en geeft ons een mooie penning van de Sunnyside Police, als souvenir. Wat moet je ermee, maar toch is het leuk!

11. de dag begon zo leuk 008 11. de dag begon zo leuk 002

We rijden door de Simco Mountains over de Satus Pass. Dan ineens bij het remmen een vreemd geluid. We stoppen, maar zien niets vreemds. Als we weer doorrijden, klinkt het toch alsof er iets niet goed is. Dus stoppen we weer. Gelukkig! Jeetje, de knop van de Blue Ox, het treksysteem van de Jeep,  is over de grond gegaan. Niet bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren! Dus pech met mazzel.

Die Blue Ox is helemaal kapot, niet meer bruikbaar. De trekhaak, die aan het motor home zit gemonteerd, is half los. Het onderste stukje van de trap achterop het motor home is afgebroken. En het front van de Jeep is licht beschadigd. Met moeite krijgen we de auto los. En halen zoveel mogelijk stukken van de trekhaak eraf.

We willen overnachten in Goldendale, maar de campground waar we oprijden is er 1 waar je niet wilt zijn. Dus rijden we er weer af en gaan op zoek naar een reparatie bedrijf. We worden geadviseerd naar een reparatiebedrijf voor agrarische machines te gaan. De man biedt aan het te repareren, maar adviseert en belt uiteindelijk met een bedrijf in Yakima, die ons maandag kunnen helpen.

Dus…….gaan we achter elkaar aanrijdend 70 mijl terug naar de campground in Sunnyside, zodat we enigszins in de buurt zijn. Gelukkig heeft “Marty:” nog een plekje voor ons. Vanmorgen eerst achter de telefoon. De verzekering en de dealer informeren en vragen “hoe nu verder?” Dan duiken we onder het motor home om foto’s te maken en zien dat de “hitch” aan 1 kant echt helemaal is losgebroken. Dus hier durven we maandag niet mee naar Yakima te rijden. Maar Marty komt en ‘strapped it up” aan het chassis, zodat we naar de dealer kunnen rijden. Wordt vervolgd.

11. de dag begon zo leuk 014 11. de dag begon zo leuk 017 11. towbar schade 014 (1) 11. de dag begon zo leuk 023

En hier op de campground gaat het leven gewoon door. Er zijn mensen die hier hun deels zelf afgebouwde auto komen laten keuren, zodat ze een stikker krijgen als goedkeuring voor de verzekering.

11. de dag begon zo leuk 010 11. de dag begon zo leuk 009

Anderen zorgen dat het hier nog Amerikaanser wordt, nog een paar sterren erbij. En deze mensen uit Georgia hebben gewoon hun rookoventje aan staan met 14 pound of pork. Ruikt lekker!

11. de dag begon zo leuk 011 11. de dag begon zo leuk 013

 

Eén reactie

  1. Ze zeggen wel eens ‘als er maar een goed verhaal over is’ maar dit soort zaken wil je toch niet hebben. Goed te weten dat met jullie alles goed is en dat de schade beperkt is gebleven ten aanzien van jullie kunnen nog wonen en de rest komt ook wel weer. Succes vandaag en de rest van de week.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.