Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

In Sundance wachten we op de zon!

| Geen reacties

Posted from Devils Tower, Wyoming, United States.

We staan in Sundance, Wyoming.. De “stad” van Butch Cassidy and the Sundance Kid, samen de Wild Bunch. Het heeft twee dagen flink geregend, dus hebben we heerlijk gelezen met het tikketikketik op ons dak.

We zijn wel even gaan kijken naar de Vore Buffalo Jump, een spectaculaire archeologische plek waar 15.000 buffalo’s tussen 1500 en 1800 in een gat gejaagd zijn door de Sioux Indianen. Nu graven ze de botten op. Jammer, het gaat pas 4 juni open.  Dus zien wij niet de echte opgravingen.

 

Als de American Goldfinch weer fluit in de boom naast ons huis, gaan wij op pad naar Devils Tower. Daar zijn opnamen gemaakt voor de film Close Encounters of the Third Kind.

Devils Tower is 300 meterhoog, het bovenste vlak is 6000 m².

American Indian legends tell of six Lakota Sioux girls who were picking flowers when they were chased by bears. Feeling sorry for them, the Great Spirit raised the ground beneath the girls. The bears tried to climb the rock, but fell off, leaving their scratch marks on the sides.

Another Native American tribe, the Kiowa, had a myth similar to the Lakota’s. According to the Kiowa, seven little girls went out to play and were spotted by several giant bears, who began to chase them. In an effort to escape the bears, the girls climbed atop a rock, fell to their knees and prayed to Great Spirit to save them. Hearing their prayers, the Great Spirit made the rock to rise from the ground towards the Heavens so that the bears could not reach the girls. The bears, in an effort to climb the rock, left deep claw marks in the sides which had become too steep to climb. (Those are the marks which appear today on the sides of Devils Tower.) When the girls reached the sky, they were turned into the star constellation the Pleiades

 

 

 

 

Die mannen klimmen in ongeveer drie uur naar de top, spectaculair! In Juni mag er niet geklommen worden uit respect voor de Indianen.

 

Zoals deze.

 

And do not feed the Prairie Dogs!

 

 

We rijden langs de Belle Fourche River naar Hulett waar het wilde westen nog heel gewoon is.

 

 

En zo komen we ook voor het eerst in South Dakota. Thuis weer een sticker op de deur erbij!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.