Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Fantastisch

| 2 reacties

Posted from Richmond, British Columbia, Canada.

Dit zijn echt Jan en Elly. Ze komen maandag nog even langs om de nieuwe wasplank te brengen. En dan gaat het zo:

We lopen een lijstje door met reparatie puntjes voor de leren stoelen en banken. Er komt iemand bij hen voor wat reparaties. En Jan gaat dan met die man ook even onze banken en stoelen bekijken. Als ik hem laat zien wat er met deze stoel is, ziet Jan een bobbeltje aan de achterkant. Het hoort daar niet. Tja, als dat lang blijft zitten, gaat het door het leer heen. Dus…..te midden van de rotzooi, draai om die stoel, nietjes eruit en friemelen. Er komt een moer uit, die waarschijnlijk tussen zitting en rugleuning is geschoven. Nog een bobbeltje. Er komt een “polo” knoopje uit (inderdaad van achterzak van de broek van Wim).

136. laatste dagen Penticton 30 augustus 2015 012 136. laatste dagen Penticton 30 augustus 2015 013

En dinsdag maken wij schoon en doen alle klussen die gedaan moeten worden. Antenne smeren, trap smeren, rubber seals van de slide outs behandelen, alle kasten schoon, kortom een mega grote beurt voor het hele huis.

Alles wat we doen wordt in het logboek gezet. En lijstjes maken met wat er allemaal in het motor home is. Want echt, na een aantal maanden weet je niet meer welke kleren je hebt achtergelaten.

Woensdagochtend staan we om 5 voor 8 bij Midtown, de dealer die ons gaat ‘winterizen”. Het dak wordt ook nog nagelopen en daar waar nodig wordt extra kit aangebracht.

137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 007 137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 011

Twee uur later rijden we naar de storage, om de hoek bij Elly en Jan. Zij komen even mee kijken of we goed staan. Jan niet de rug van de stoel weer dicht en helpt de accu’s (die loodzwaar zijn) eruit te halen.

137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 016 137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 017

004

Gaat de Man in the Maze in deze kist mee als derde stuk bagage (volgens de info op het vliegveld betalen we daar dan 100 dollar voor? Kan de “klok van Ken” ook mee of worden we dan veel te zwaar? We puzzelen met z’n allen hoe we deze stukken het beste kunnen meenemen. Uiteindelijk besluiten we gewoon twee koffers en de “Man” zo mee te nemen. Dan maar 100 dollar…….als we komen inchecken en Wim wil betalen, krijgen we de mededeling dat dit allemaal zonder extra betalen mee mag. OK!

Dan naar hun huis en heerlijk in de tuin lunchen en kletsen. Jan ontdekt dat we vanuit hun achtertuin het dak van ons motor home kunnen zien. Dus……Elly en Jan zullen elke dag even op de uitkijktoren gaan staan! Elly maakt heerlijke hamburgers. We kijken samen naar de eerste finale van “American Ninja Warior”, een spectaculair programma.

002 003

137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 027 137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 033

De volgende morgen worden we verwent door Jan met pannenkoeken! Zij brengen ons naar Penticton Airport, ook min of meer om de hoek en….weg zijn wij!

En dan een aantal uren later zijn we gezellig thuis met z’n allen.

137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 039

137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 041 137. storage en thuiskomst 3 sept 2015 040

 

 

2 reacties

  1. Welkom thuis, lekker jetlaggen….. en nagenieten. Tot in het Haagse.

  2. We missen jullie. Geniet weer van alle leuk dingen die Nederland en Europa bieden.

    Jan en Elly

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.