Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Eindpunt van deze reis bereikt!

| 2 reacties

Posted from Kaleden, British Columbia, Canada.

De bijeenkomst vanavond over eventuele evacuatie van het dorp wordt via luidsprekers aangekondigd. Maar als we wakker worden is de rook helemaal weg en Highway 3 is weer open. We rijden van Christina Lake naar de Twin Lakes Campground bij Kaleden.

132. Penticton 23 augustus 2015 001 132. Penticton 23 augustus 2015 004

Onderweg bij Rock Creek zien we de gevolgen van deze brand. Onvoorstelbaar triest.

Maar Osoyoos ligt er nog altijd mooi bij. Verderop langs de weg zien we wel de “retardent” droppings vanwege de brand bij Oliver.

132. Penticton 23 augustus 2015 005 132. Penticton 23 augustus 2015 006

Maar ook hier blauwe lucht. Dus wij nestelen ons op de campground. Deze “bok” is hier kind aan huis en komt de abrikozen, die iemand voor hem uit de boom heeft geschud, heerlijk op peuzelen. Het is prachtig, hij spuugt de pitten uit!

132. Penticton 23 augustus 2015 016 132. Penticton 23 augustus 2015 020

Elly en Jan zorgen voor een heerlijke maaltijd bij hen thuis in Penticton, gezellig om weer even bij te kletsen. En vreselijk leuk om de “Man in the Maze” die Jan voor ons heeft gemaakt nu in het echt te zien. We gaan nog even puzzelen hoe we die meekrijgen in het vliegtuig.

Zaterdagmiddag draait de wind en wordt de hele omgeving in de rook van het zuiden, de branden in de USA en Oliver gezet. We halen een emailtje binnen van Carrie. Zij gaf ons een paar weken geleden in Winthrop al dat fruit en potten met zelf ingemaakte komkommer. In Twisp, Washington is een  behoorlijke brand. Als je leest hoe dichtbij dat komt en hoe fire-fighters hun huis beschermen, onvoorstelbaar!

Ik word van het geheel wel wat zenuwachtig (we hebben hier geen tv en geen telefoon), maar Wim houdt gelukkig alle info via het internet bij, zodat ik ook weer adem kan halen!

Dus gaan we vandaag, zondag, in de rook, maar aan de schoonmaakklus beginnen. De “bok” is ook al aan zijn ontbijt bezig. Hij springt echt om erbij te kunnen. Prachtig.

132. Penticton 23 augustus 2015 026 132. Penticton 23 augustus 2015 025 132. Penticton 23 augustus 2015 031

Het rubber van het dak moet ingesmeerd met een soort protectorspul  (Jan, dankzij jou niet op mijn knieën) en verder moet het hele motor home schoon en in de was gezet worden. We doen vandaag de voor en achterkant.

En kijk, vanmiddag is zijn vriendje erbij.

132. Penticton 23 augustus 2015 034 132. Penticton 23 augustus 2015 037 132. Penticton 23 augustus 2015 039 132. Penticton 23 augustus 2015

En nu weer even in de ruststand.

 

 

2 reacties

  1. Welkom in Canada, wij zien ook niets meer, hopelijk draait de wind weer van ons af. We denken aan al die mensen die huis en haàrd moeten verlaten, VRESELIJK. tot snel ennuh niet te veel werken. …

  2. Geweldig de deer die de campground ‘beheren’ en zich niets aantrekken van al die werkende mensen. Voorlopig lijkt de rook nog minstens 2 dagen te blijven hangen, helaas. Iedere keer kijken we naar buiten in de hoop dat het wat lichter wordt. Laten we duimen voor wat wind. Jan en Elly

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.