Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Memorial Day

| Geen reacties

Posted from Sturgis, South Dakota, United States.

De dag dat het Amerikaanse volk hun oorlogslachtoffers herdenkt is maandag 30 mei. Wij rijden vandaag langs en over een gedenkplaats waar het enorm druk is. Mensen zetten bloemen en een kleine Amerikaanse vlag bij de grafstenen op Black Hills National Cemetary. Er staan militairen met lijsten , die je kunnen vertellen waar je familielid ligt. Indrukwekkend.

Hoe je ook denkt over Amerika en oorlogen, het heeft wel ook ons vrijheid opgeleverd.

 

Mensen die vrijheid ook hoog in het vaandel hebben zijn de Harley Davidson rijders hier. In de zomer zijn er in Sturgis duizenden. Nu nog niet (deze foto is van een kaart gemaakt). Van Sturgis naar Deadwood, het eerste goudmijn stadje, dat later (nu) helemaal bestaat van de saloons en gokpaleizen.

 

In Lead treffen we een mijn pit.

This is Homestake’s Open Cut Mine, one of the best known landmarks of theBlack Hills. It is the site of the original discovery in 1876 of the Homestake claim, named for “making a man enough money to make his home stake (enough money to return home and live comfortably) Tot 1998 heeft men hier goud gedolven.

De weg naar Lead is de Spearfish Canyon Scenic Byway. In de canyon hebben we een “hike” gemaakt naar twee watervallen. De Spearfish Falls en de Roughlock Falls. Er valt en er smelt hier zoveel water, dat echt alle stroompjes wilde rivieren lijken. De grote weg (I-90), die wij zijn komen rijden vanaf Montana is een week later afgesloten vanwege overstromingen. We kijken op het internet om te zorgen dat we niet in overstromingen of tornado’s terecht komen.

 

Dit wordt aangelegd, zodat jij naar die waterval kunt komen.

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.