Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Wat doen jullie zondag? Wij gaan naar “Priest Lake”!

| 1 reactie

Posted from Coolin, Idaho, United States.

Net over de grens terug in Idaho gaan we het Idaho Panhandle National Forest in naar Priest Lake. Het meer is 30 km lang.

97. Priest Lake 28 juni 2015 001 97. Priest Lake 28 juni 2015 018

Bij Kalispell Bay Boat Launch gaan we even heerlijk in de schaduw zitten kijken wat er allemaal gebeurt. Dit is wel echt een plaatselijk toeristen gebiedje, de parkeerplaats voor ongeveer 30 auto’s met boottrailers is vol. Maar op zulke plekken is bijna altijd, ook nu, een over-flow. Veel speedbootjes gaan het water op. Maar men dobbert er ook in een soort “houseboats”.

En dan ineens deze moeder, met twee jochies. Achteruit met die truck het water in, jochies houden de lijnen van de boot vast, boot wordt vastgelegd. Allemaal weer in de auto, auto wegzetten en dan heerlijk het water op.

97. Priest Lake 28 juni 2015 006 97. Priest Lake 28 juni 2015 004 97. Priest Lake 28 juni 2015 005 97. Priest Lake 28 juni 2015 009

Het kan hier allemaal.

Er staan twee agenten (met pistool) bij de launch. We praten een poosje met één van hen, gepensioneerd, die hier een zomerbaan heeft. Mensen die het water op gaan worden gecheckt op 12 veiligheidsaspecten zoals:

  • zijn er zwemvesten,
  • is er een vonkvanger voor de motor,
  • een brandblusser,
  • is er geen alcohol gebruikt?

Aardige man die zelfs voor ons uit zijn boot een waterkaart van Priest Lake gaat halen om de mooie plekken aan te duiden en een leuk restaurantje.

97. Priest Lake 28 juni 2015 017 97. Priest Lake 28 juni 2015 014

En dan zitten we dus ineens heerlijk in Cavanaugh Bay op dit terras te lunchen bij “the place to be”:  Cavanaugh’s. Wim kiest Herfords Caramilized Bacon. Hier het recept. Heerlijk! Ik kies een (half order) Nachos. Maar zelfs daarvan gaat de helft mee naar huis in een prachtige (lijkt wel een bonbondoos) doggy bag.

Je kunt er trouwens ook met je eigen vliegtuigje komen!

97. Priest Lake 28 juni 2015 012

Wat een super (heet) dagje! Het is buiten 39 graden. En als we thuis komen in het motor home is het daarbinnen ook 39 graden. Snel de airco aan!

Het mag ietsje minder, maar we klagen niet! Dat doen Amerikanen ook echt niet!

 

 

Eén reactie

  1. Wat is het toch heerlijk dat de mensen hier zo genieten van het buiten zijn. De kinderen krijgen het met de paplepel ingegeven. Hebben belangstelling voor alles wat met de natuur van doen heeft. Maar ja hier is ook de ruimte. Stuur wat warmte naar ons toe want wij komen niet hoger dan 20 met mist en af en toe regen. Liefs van ons beiden

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.